Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Onze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde! Meer dan 300 vrijwilligers bezorgen jaarlijks 2000 kinderen, jongeren en volwassenen een fijne vrije tijd. Benieuwd naar wat je als vrijwilliger allemaal kan betekenen?

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Elke dag zetten heel wat vrijwilligers zich in om vrije tijd mogelijk te maken voor iedereen.

Gelukkig! Want zonder onze vrijwilligers zouden we nooit zoveel verschillende initiatieven en leuke vrije tijd kunnen organiseren. Daarom kan ook jij veel betekenen.

Vrijwilligerswerk bij Vrijetijdspunt biedt je sociaal contact en voldoening: ontmoeting, vorming, ervaring, een inspirerende omgeving…

Wat doe je graag

Geslaagd vrijwilligerswerk begint bij een taak die jij leuk en nuttig vindt en die tegelijk zinvol is voor Vrijetijdspunt.

Wij vertrekken van wat voor jou mogelijk is, kijken wat jij kan betekenen voor ons en hoe je vorm kan geven aan je engagement.

Tijdens de week of in het weekend, af en toe of elke week… In Vrijetijdspunt is er vrijwilligerswerk voor iedereen!

Je staat er niet alleen voor

Als vrijwilliger kom je terecht in een enthousiaste vrijwilligersploeg die klaar staat om jou de kneepjes van het vak te leren. Een vrijwilligerscoach staat je bij waar nodig.

We voorzien ook vormingen voor vrijwilligers. Voor speelplein- en jeugdateliervrijwilligers organiseren we cursussen animator, specialisatie en hoofdanimator. 

Als vrijwilliger begeleid je niet enkel activiteiten. Je denkt ook mee over de werking en luistert naar de ideeën van de deelnemers. 

Word animator op het speelplein

Vanaf 15 jaar kan je animator worden op onze speelpleinen. Als animator zorg je ervoor dat alle kinderen een supertijd beleven. Geen ervaring? Geen nood! We staan voor je klaar om je animatorcarriere een vliegende start te geven!

Animator = spelen + begeleiden

Op het speelplein draait alles rond samen spelen en ravotten! Onze speelpleinen zijn inclusieve werkingen, dat wil zeggen dat alle kinderen mee mogen spelen. Ook kinderen met een beperking en kinderen uit maatschappelijk kwetsbare situaties krijgen bij ons een plekje. Als begeleider sta je, naast het bedenken van spelletjes ook in voor de begeleiding en ondersteuning van kinderen die extra begeleiding nodig hebben.

Cursus & ondersteuning

Op het speelplein worden vaak sessies georganiseerd om je wat meer info en inzicht te geven in bepaalde thema's. Daarnaast kan je mee op cursus om je helemaal te verdiepen in het animator-zijn. 

Moni's, maten, makkers!

Op het speelplein sta je er niet alleen voor. Je komt terecht in een speelpleinploeg met heel wat ervaring. Je mede-vrijwilligers staan klaar om jou te ondersteunen en de kneepjes van het vak te leren. Op het einde van de zomer heb je niet alleen veel bijgeleerd, maar heb je misschien ook vrienden voor het leven gemaakt!

Verhalen van vrijwilligers

Kenny - Instructor animatorcursus
In 2009 startte ik als vrijwilliger op het speelplein van Oranje. Ik was meteen verkocht! Na VOLT, jeugdatelier en de oranje-kampen ben ik nu nog actief als vrijwilliger bij de cursus voor de (hoofd-)animatoren. Het is fantastisch om zelf je ervaringen en kennis te kunnen delen tijdens de cursus. het idee dat je helpt bouwen aan de kwaliteit van de animatoren is onbetaalbaar. Die ene week in de krokusvakantie, daar kijk je een jaar naar uit!

Verhalen van vrijwilligers

Vero Dauwe - Reisbegeleidster
Mijn eerste ervaring als begeleider bij Oranje vzw was tijdens de kookcursus. Een andere begeleider sprak daar over het begeleiden van reizen als vrijwilliger. Ik wist direct dat dit iets voor mij was. Ondertussen heb ik mijn derde reis als reisbegeleider achter de rug. Het bevalt me enorm, het zijn telkens superleuke groepen en het is een fijne manier om toffe mensen te leren kennen. Samen met de reizigers de planning uitwerken is heel fijn. Ik kijk telkens enorm uit naar de volgende reis.

Verhalen van vrijwilligers

Annelies - Vrijwilligster café Alloo Alloo
Sinds 2002 blijf ik enthousiast plakken als vrijwilliger bij Oranje. Van spelen op het speelplein, de tienerbende van VOLT, de uitstappen van clubwerking tot baravonden in café Alloo Alloo. In café Alloo Alloo kan ik ook mijn passie kwijt: elke laatste zondag van de maand kan je in kapsalon A'liz je haar laten knippen. Oranje is een constante in mijn eigen vrije tijd, al 15 jaar lang!

Verhalen van vrijwilligers

Erika - Vrijwilligster clubwerking Aléjop Aalter
Onze jaarlijkse oldtimertocht was zonder twijfel één van de hoogtepunten van het jaar! In een stoet met wel 10 verschillende oldtimers reden we op landelijke wegen naar een plaatselijke boerderij waar een heerlijke BBQ, volksspelen, een dj en een clown op ons stonden te wachten! Het was een muzikale dag vol plezier en stralende gezichten! De voldoening die je hebt als animator na zo’n dag is onbeschrijfelijk en daarom zou ik het voor geen geld van de wereld kunnen missen!

Verhalen van vrijwilligers

Sofie - Vrijwilligster speelplein Sint-Jozef
Mijn 16de verjaardag heb ik op het speelplein gevierd. De moni’s hadden ervoor gezorgd dat de kinderen tekeningen en kadootjes voor mij hadden gemaakt. Tijdens het vieruurtje werd ik overweldigd met mooie tekeningen, knuffels en liedjes. Een verjaardag om nooit te vergeten! Ondertussen sta ik al 8 jaar op het speelplein. De dankbaarheid van de kinderen en ouders, dat geeft mij de meeste voldoening op het speelplein!

Word vrijwiliger bij Vrijetijdspunt

Heb je een werking gezien die je leuk vindt? Of zit je nog met een aantal vragen? Neem contact op en we zoeken samen uit welk vrijwilligerswerk beste bij jou past.

Word een vrijwiliger bij Oranje

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.
Beeld-CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Contacteer ons voor meer informatie

Peterseliestraat 100
8000 Brugge
050 47 25 90

Telefonisch bereikbaar:

  • Maandag, dinsdag & vrijdag: van 9.30 - 12.30 uur en van 13.30 - 16.30 uur
  • Woensdag & donderdag: van 13.30 - 16.30 uur
  • Gesloten op zaterdag, zondag & feestdagen 
  • Tijdens de zomervakantie zijn we bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9-12.30 uur en van 13-17 uur.
  • Of maak een afspraak.

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Download onze publicaties en documenten

Vrijetijdspunt brengt om de 2 maanden een nieuw Magazine uit. Voor de vakantiegangers is er ook onze reisbrochure.
Daarnaast vind je er ook de afsprakennota voor vrijwilligers. Download hier onze laatste publicaties.

Wil je graag ons Magazine en/of de reisbrochure per post ontvangen? Neem dan contact op!

  • Programma maart - april

  • Programma januari-februari