Ga mee op cursus met Oranje vzw
25/07/2023

Cursussen voor vrijwilligers 2023 - 2024

Laat je onderdompelen in de wereld van spel, inclusie & diversiteit tijdens de cursus (co-)animator, hoofdanimator, specialisatie & instructeur

Laat je onderdompelen in de wereld van spel, inclusie, fantasie & diversiteit tijdens de cursus animator, co-animator, hoofdanimator, specialisatie of instructeur.

Daar zijn ze dan: onze cursussen van 2023 - 2024! Onze cursussen bereiden je goed voor op je taken in een inclusieve jeugdwerking. Naast het aanleren van een aantal spel- en organisatorische vaardigheden, staan we stil bij de diverse groep kinderen en jongeren die we bereiken. Onze instructeurs nemen je met plezier en passie mee in het inclusie verhaal. Is het voor jou moeilijk om een standaard traject te volgen zoals voorgesteld? Twijfel niet, samen tekenen we een traject uit op jouw maat.

Na een cursus van 50 uur en een geslaagde stage van 50 uur krijg je een attest erkend door de Vlaamse overheid.

Data en cursussen 2023 - 2024

 • Animator | Herfstvakantie & Krokusvakantie

Kinderen en jongeren de tijd van hun leven bezorgen, daar ben je als animator sterk in. Knettergekke spelen in elkaar steken, oog hebben voor elk kind in de groep, samenwerken met anderen,… Over deze en vele andere thema’s kom je meer te weten. Doorheen de cursus bekijken we wat je graag doet, welke talenten je hebt en hoe je deze kan inzetten als animator.

Klik hier voor meer info - Herfstvakantie
Klik hier voor meer info - Krokusvakantie

 • Co-animator | Herfstvakantie & krokusvakantie

Is spelen met kinderen echt je ding maar lijkt het takenpakket animator jou niet haalbaar? Dan kun je bij ons terecht als co-animator. Op cursus doe je net zoals de anderen mee met een groot deel van de sessies en activiteiten. Je krijgt de nodige ondersteuning. Op basis van je interesses en talenten kan het cursusschema aangepast worden.

Klik hier voor meer info - Herfstvakantie
Klik hier voor meer info - Krokusvakantie

 • Hoofdanimator | Herfstvakantie & krokusvakantie

Als hoofdanimator neem je meer verantwoordelijkheden op en bouw je mee aan de toekomst van je eigen jeugdwerking. Tijdens de cursus stomen we je klaar om organisatorisch je werking in goede banen te leiden, animatoren te coachen en om te gaan met moeilijke situaties.

Klik hier voor meer info - Herfstvakantie
Klik hier voor meer info - Krokusvakantie

 • Instructeurscursus | Najaar 2023

Ervaring doorgeven aan volgende generaties, dat geeft voldoening. Heb je zelf al enkele jaren ervaring in het jeugdwerk en hou je ervan om te inspireren, anderen te ondersteunen en te coachen, schrijf je dan in voor de instructeurscursus.

Onze instructeurscursus gaat door in het najaar van 2023 op een inspirerende locatie. De data worden onderling besproken a.d.h.v. beschikbaarheid. Neem bij interesse contact op met via vorming@oranje.be of bij Louise Vrijetijdspunt op messenger of 0499 75 09 74.

 • Specialisatie | Krokusvakantie

Je wil als animator nog meer bijleren. Dan is de specialisatiecursus iets voor jou! Deze gaat dieper in op specifieke thema’s en bouwt verder op jouw ervaring. De instructeurs zoeken interessante gastsprekers en maken nieuwe sessies op basis van de interesse van de groep cursisten. Word een next level animator dankzij deze cursus.

Klik hier voor meer info

Contacteer ons voor meer informatie

Peterseliestraat 100
8000 Brugge
050 47 25 90

Tijdelijke locatie bureau's tot eind april:
Verbrand Nieuwland 19, 8000 Brugge

Telefonische bereikbaarheid:
van ma tot vrij van 10 - 12.30 uur en van 13 - 17 uur

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Download onze publicaties en documenten

Vrijetijdspunt brengt om de 2 maanden een nieuw Magazine uit. Voor de vakantiegangers is er ook onze reisbrochure.
Daarnaast vind je er ook de afsprakennota voor vrijwilligers. Download hier onze laatste publicaties.

Wil je graag ons Magazine en/of de reisbrochure per post ontvangen? Neem dan contact op!

 • Programma september - oktober

 • Programma juli - augustus

 • Programma mei - juni

 • Programma maart - april

 • Programma januari - februari

 • Reisbrochure 2023