29/10/2021 tot 14/11/2021
Cursus instructeur

Cursus voor wie zijn/haar kennis wil doorgeven aan een volgende generatie animatoren.

 

Cursus voor wie zijn/haar kennis wil doorgeven aan een volgende generatie animatoren.

 

Voor wie?

Opgedane ervaring doorgeven aan volgende generaties, dat geeft voldoening. Heb je zelf al enkele jaren ervaring in het jeugdwerk en hou je ervan om te inspireren, anderen te ondersteunen en te coachen, schrijf je dan in voor de instructeurscursus. Als instructeur binnen vzw Oranje zijn er heel wat mogelijkheden. Afhankelijk van je eigen interesse en talent kan je een cursus geven, het kadervormingsbeleid mee uitbouwen of vorming gaan geven aan andere jeugdwerkingen.

Wanneer?
Twee weekends in het najaar van 2021:

 • Herfstvakantie - vrijdag 29/10 tot en met maandag 1/11 (deel 1) - De Wingerd (Lokeren) -
 • Vrijdagavond 12/11 tot en met zondag 14/11 (deel 2) - Diggie (Brakel)

Kostprijs?
Binnen Vrijetijdspunt is het recht op vrije tijd voor iedereen ons uitgangspunt. We vinden het belangrijk dat jongeren optimaal kunnen participeren aan ons vormingsaanbod los van een beperking of financiële situatie. 

De jeugddienst van je gemeente kan een deel van je inschrijvingsgeld terugbetalen (bijvoorbeeld jeugddienst van Brugge betaalt 75% van je inschrijvingsgeld terug). Iedere gemeente hanteert een andere aanpak. Via deze link kan je per gemeente vinden hoeveel de terugbetaling is.

Daarom hanteren we voor onze kadervorming 3 tarieven: 

 • Sociaal tarief (€60 indien je geniet van een verhoogde tegemoetkoming, met het gezin onder een leefloon staat of andere redenen)
 • Standaardtarief (€185)
 • Solidariteitstarief (€200 euro voor deelnemers die méér financiële ruimte hebben en er mee voor zorgen dat iedereen kan deelnemen.)
 • Misschien is de volledige cursus volgen niet wenselijk. Soms kiezen we voor rustmomenten of is een halve cursus wenselijk waardoor we een aangepaste prijs hanteren.

Heb je nog vragen omtrent betalingsmogelijkheden? Aarzel niet om ons te contacteren via bram.vanhecke@oranje.be / james.vermeersch@oranje.be. Wij kijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn. 

Hoe kan ik mij inschrijven?

 • Via deze link kan je je inschrijven: JA IK WIL ME INSCHRIJVEN VOOR DE CURSUS.
 • Via dit Google Formulier kun je je inschrijven voor één van onze cursussen. Je krijgt een automatische e-mail dat we je inschrijving goed hebben ontvangen. Ontvang je deze e-mail niet? Neem dan contact op met vorming@oranje.be
 • Na je inschrijving krijg je via e-mail enige tijd later de factuur. Je bent ingeschreven als de factuur betaald is. Een maand voor de cursus krijg je de laatste praktische informatie doorgestuurd via e-mail.

Meer weten?
Volg het facebookevenement van de cursussen om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

 

Deze activiteit is een onderdeel van:

Cursussen voor vrijwilligers

Alles over inclusief jeugdwerk
29/10/2021 tot 14/11/2021
Hoogveld 4
8210 Veldegem
€185 standaardtarief
(Hele dag)
Rolstoeltoegankelijk

Inschrijven voor deze activiteit

(bv: Met hoeveel personen kom je? Ben je vegetarisch? Heb je een bepaalde allergie? ...)

Contacteer ons voor meer informatie

Peterseliestraat 100
8000 Brugge
050 47 25 90

Telefonische bereikbaarheid:
van ma tot vrij van 10 - 12.30 uur en van 13 - 17 uur

Als vrijwilliger kan je veel betekenen

Download onze publicaties en documenten

Vrijetijdspunt brengt om de drie maanden een nieuw Magazine uit. Je vindt er niet alleen een overzicht van alle activiteiten en werkingen, maar ook interessante artikels, toffe foto's... Voor de vakantiegangers is er ook onze reisbrochure. Daarnaast vind je er ook de afsprakennota voor vrijwilligers. Download hier onze laatste publicaties.

Wil je graag ons Magazine en/of de reisbrochure per post ontvangen? Neem dan contact op!

 • Magazine herfst - aangepast programma

 • Reisbrochure 2020

 • Afsprakennota vrijwilligers